29 maj 2010

pengar på brasan?

Den som inte har så mycket att göra denna lördagsförmiddag kan ta och räkna ut bajens poängsnitt sedan de sålde Petter Andersson för växelpengar till Groningen. Enligt uppgifter gick Petter för under tio millar. Som en jämförelse så gick Bajrami i dagarna till Twente för ca 50 millar. Tycker väl att Petter som vid tillfället var uttag till tävlingslandskamper för Sverige kunde gått på åtminstone 25 miljoner...

Hammarby satte under ett period i system att skriva in "en back läsk"-klausulen i alla spelarkontrakt. Det innebär att om en utländsk klubb erbjuder en back läsk för spelaren är Hammarby skyldiga att släppa denne spelare för motsvarande summa. Ingenting nytt där under solen. Liksom att Hammarby för något år sedan sålde överlägset mest merchandise i Norden och stoltserade med idrottssveriges starkaste varumärke.

Men nu när konkurshoten återigen gör sig gällande så ska världens trognaste supportrarna ännu en gång rädda sin klubb. Man frågar sig om det är att kasta pengar på brasan, när får vi höra konkurshoten igen? Anpassa magsäcken efter munnen, ge fan i att värva dyra spelare och skriva dyra spelarkontrakt. Blir det några år i superettan al á Norrköping så må det vara hänt. Det är jävligt lätt att jobba långsiktigt när det går bra. Det gäller inte minst fansen. Långsiktigheten försvinner när någon skriker att du är en jävla hora.

Detta till trots kommer jag givetvis att skeppa iväg alla pengar jag kan uppbringa i aktiebolagets nyemission.

Vi är aktieköparna, aktieköparna Hammarby!

Inga kommentarer: