18 mars 2011

brev till fröken social kompetens

Okej, så du gillar inte riktigt ditt jobb på ICA. Du visar det tydligt med ditt kroppspråk och ditt tonfall. Förmodligen tänker du inte ens på det, men hela du skriker "ta mig här ifrån". Om det beror på att du anser dig lite för mer än butiksbiträde eller bara tycker att människor generellt är dumma i huvudet låter jag vara osagt. Det är lugnt, jag tycker själv att det är dödstrist att handla käk. Bara du gör ditt jobb så skiter jag servicen.

Men tänk på hur du tilltalar äldre människor. Himla inte med ögonen när de betalar 37 kronor i mynt. Låt inte fullt så irriterad som du faktiskt gör när de envisas med att en vara är nedsatt 10 kronor, fast den egentligen inte är det. Gamla människor är lite ormständiga ibland, men de förtjänar ändå respekt.

Om du log lite mer så hade förmodligen det där jobbet varit lite mer uthärdligt. Spegling kallas det, att man omedvetet härmar den man pratar med. Nu är alla förbannade efter att ha blivit betjänade av dig vid kassan. Le så ska du snart märka att andra ler tillbaka. Ett tips i all vänlighet bara.

Inga kommentarer: