3 oktober 2010

om sulans vader, dåtid och framtid

Enligt den praxis som disciplinnämnden påtalade när Charlie Davies stängdes av i fem matcher har Syrianskas Haris Skenderovic spelat färdigt för den här säsongen efter att placerat säsongens mest avsiktliga armbåge i Christer Gustavssons ansiktet. Men det kanske har skett någon förändring i regelverket. Regeln som innebar att ett lag kunde bestraffas med poängavdrag om supportrarna missköter sig togs ju bort efter att endast ha används vid ett tillfälle. Givetvis är Bajen det enda laget som drabbats av detta poängavdrag. "Charlie Davies-praxisen" kanske inte heller används längre?

Nåväl, det spelades ändå en fotbollsmatch igår. Kungens återkomst, Suleyman Sleyman tillbaka på Söderstadion men iklädd fel tröja. Publiken sjöng "upp med Sulan på topp" och Sulans vader svällde precis lika mycket under fotbollsstrumporna som de gjorde under de fina åren. Då det var stil på Bajen.

Det är dock bättre ordning på Bajen under nye tränaren Roger Franzén. Ett försvarsspel som lovar gott inför framtiden och något som kan liknas vid ett anfallsspel skymtas bakom det dåliga självförtroende som spelarna byggt upp under säsongen. Framförallt verkar det nu finnas en idé om hur man ska spela, vilket är glädjande efter en säsong av att "gå in och kämpa" utan någon tydlig taktik.

Fadi Malke fick trots succén i talanglaget inte chansen i a-trupp inledningsvis under säsongen. De senaste matcherna har han varit en av de bästa på planen. Ovan nämnda Christer Gustavsson har på sin höjd fått göra några tiominutersinhopp under säsongen, även han har varit en av planens bättre spelare de senaste matcherna. Marcus Törnstrand valdes bort till förmån för Isak Dahlin och Filip Bergman. Han var en klippa i försvaret igår och visade att han förtjänar chansen på allvar nästa säsong.

Jag tror på Roger och killarna från talanglaget (som inte är så jävla unga ändå...). Det räcker nog inte till allsvensk avancemang redan nästa år, men tillsammans med nödvändig finansiell sanering (läs skicka iväg spelare med höga löneposter, även om det gör ont) tror jag att det kan bli bra på sikt. Jag hoppas...

Inga kommentarer: