16 februari 2010

kort om OS

hela växjösektionen Anna Haags inofficiella fanklubb (alla två, men snart fyra medlemmarna) var församlad på tuvanäsvägen igår och bevittnade damernas 10 km fristil. En fjärdeplats är helt okej, men om Charlotte Kalla hade vurpat i sista backen hade Anna bärgat sin första OS-medalj. Det vore nästan värt det kom vi överens om, men bara nästan.

Annars gjorde Jonas Olsson den mest värdiga "nederlagsintervju" i manna minne efter att ha kört åt fel håll på upploppet och tappat en fin placering. Olsson resonerade som så att det är ändå ingen som minns en bra placering, när karriären är avslutad är det bara medaljer som räknas. Räkna med Olsson när det blir klassiskt, tror inte att han kör fel på upploppet en gång till.

Fredrik hänvisade till en gammal fotbollstränare när han påstod att man alltid har minst 30% kvar att ge när man är helt utmattad. Markus Hellners målgång igår får mig att betvivla det påståendet.

Jag tycker att snowboardcross-utövarna åtminstone kan låtsas som att de utövar en riktig idrott och byta JEANSEN mot en mer acceptabel dresscode.

avslutningsvis kan vi konstatera att bohemen Bode Miller för alltid kommer att vara en favorit och att hans brons var en andra höjdpunkt igår.



Inte lustigt att min produktivitet går ner i samband med olympiska spel.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Borde inte en medlem i Anna Haags inoficiella fanclub, växjösektionen veta att skidåkaren/inte orienteraren heter Johan Olsson, INTE Jonas!

Honken sa...

Anna Haag, vilken idrottskvinna!!! Jag undrar hur många hp i träningslära Freddans gamla fotbollstränare hade vid det uttalandet??? Hellner, all heder!!!

Honken sa...

Vi är fan av Anna Haag, inte av Johan, Jonas el Joakim Olsson...

Henrik sa...

Jörgen Olsson är orienterare, tog VM-brons 2001...