24 oktober 2009

ångesten förkroppsligad

Är det bra tajming av en VD att avgå en dag innan derby, när laget är snubblande nära att åka ur allsvenskan? Så mycket för "sluta upp för laget"-propagandan på officiella hemsidan.

Nu har både VD för Hammarby Fotboll AB och ordföranden för fotbollssektionen avgått efter hot från supportrar. Det är förjävligt att dessa muppar som jag beskrev dem i ett tidigare inlägg ska ha den makten. Dessa imbeciller behöver några år i superettan för att få sina prioriteringar och värderingar prövade. Ni är gnagare.

All forskning visar på att det är i yttersta undantagsfall som det faktiskt poäng och placeringsmässig lönar sig att sparka en tränare under säsong. Speciellt om den nya tränaren har tiotalet matcher (och inget öppet transferfönster) på sig att ordna upp situationen. Man bryter inte den negativa trenden, men underbygger den.

Att styrelse och ledningsfolk avgår till höger och vänster bidrar knappast till att skapa en positiv atmosfär på Årsta. Att vara ansvarig i en stockholmsklubb är kanske Sveriges tuffaste jobb, det bör man vara medveten om när man tillträder.

Hotbilden till trots, så är intrycket av att folk börjar fly fältet svårt att tränga bort. De må vara missriktad ilska, men herr VD hade kunnat gå under jorden fram tills på måndag och släppa nyheten då istället. Det kommer att bli ännu skummare att han sitter kvar under en obestämd tidsperiod. Han har alltså avgått, har kvar sina funktioner, men har ingen att ansvara inför. Hade han varit president i ett sydamerikanskt land hade han tagit statskassan och stuckit, men i bajen finns det inte så mycket att ta, kanske ett par benskydd och lite tejp. Men han slipper väl alla "vad-var-det som-gick-fel"-frågor efter säsongen och inte heller behöver han ta tag i skiten, för även om vi klarar oss kvar så ser det långt ifrån ljust ut nästa år.

Fyfan vad hela föreningen går i negativa banor och osar ångest. I skrivande stund leder dessutom djurgården, det innebär att bajen ligger sist och möter serieledarna imorgon.

always look on the bright side of life

Inga kommentarer: