6 september 2009

Fakirtrend

Få marknader är så föränderlig som den för hälsa/livstil och den senaste stjärnan på trendhimlen är de fantastiska spikmattorna. Just nu äger alla trendmedvetna människor en matta och bedyrar dess helande effekt, men om ett halvår kommer allt givetvis var glömt och nästa quickfix är på tapeten. 2009 ska man dock käka GI och ligga på spikmattor.

Att upphovsmannen och grundaren framställer sig som någon form av guru och uppenbarligen har ljugit en hel del om mattans uppkomst i marknadsförningssyfte, verkar inte bekomma den trendmedvetne. Liksom att mattan tillskrivits egenskaper och funktioner som inte har kunnat bevisas, med offentlig avbön som följd.

Begå dock inte misstaget och tro att du kan köpa en billigare piratkopia, dessa är inte välsignade och har inte heller de rätta "kraftsymbolerna". Du kommer alltså inte få ut lika mycket av din piratkopia som av en originalmatta som ett fattig hindumunk (nu ska ju hindumunkar faktiskt leva i fattigdom, men men) tillverkat för hand. För 599 kronor får du dessutom en originalväska värd 50 kronor på köpet! Ett billigt pris att betala för att visa att du är att räkna med. Inga konstigheter.

Inga kommentarer: