11 juni 2009

"legitimation, tack"

Det här är fantastiskt roligt. För den som inte orkar klicka på länken kan jag förklara att det är en tjej som jobbar i en kiosk och kommer överens med sin kollega att de ska fråga om legitimation av nästa kund oberoende av vad denne köper.

Det är faktiskt någonting som jag har fantiserat om ett bra tag, fatta vad kul om du kommer fram till kassan på ICA med en liter mjölk och kassören säger: "...och kan jag be om att få se legitimation, tack". Jag funderar på att ta ett jobb som butiksbiträde bara för att kunna överutnyttja rätten att få se leg av kunderna.

Men det är lite omständigt att skaffa ett nytt jobb bara för att testa, något butiksbiträde som ställer upp?

3 kommentarer:

Honken sa...

Det där är ett klassiskt skämt för oss som jobbar bakom en disk. Det finns dock fler riktigt roliga små skämt man kan ta till när det blir för långtråkigt bakom disken. Ex. när kunden sätter bankkortet i kortläsaren o slår koden och väntar på resultat, då slänger man ur sig kommentaren "och så säger du ditt namn i dosan" (där man sätter i kortet)...tro de eller ej, vissa går på de. Sen blir de oftast ett gott skratt när personen väl fattar hur korkat det är :)

Henrik sa...

har en kompis som blev tvingad av en polis att blåsa i antennen på en mobiltelefon av typen Ericssontegelseten. Det var nog mer förnedring än skämt...

Honken sa...

ett annat litet skämt är när någon ska skriva under kvittot efter att ha betalat med kort. Då lägger man fram en svart drinkpinne, personen i fråga tar pinnen och försöker skriva sin signatur. Vissa försöker t.o.m. trycka uppe på knoppen för att få denna pinne att fungera, innan de märker va de håller i sin hand. Gäller att läsa av kunden innan, för det har hänt att några inte alls uppskattat denna lilla vardagshumor. (De personerna tycker jag bara synd om)