5 maj 2011

har du hört den förut?

Djurgårdens sportchef Stefan Alvén säger upp sig efter att vissa personer har hotat att ge sig på hans tvååriga dotter. Scenariot känns igen från de övriga 08-klubbarna, personal anställd av klubben hotas och säger upp sig. Bedrövligt att man inte ska kunna gå till sitt jobb utan dödshot givetvis.

Jag kan dock inte låta bli att undra vad som hade hänt om Stefan Alvén (eller någon annan för den delen) hade gått ut med att det har förekommit hot mot han och hans familj MEN stannat kvar på sin post. Jag tror att det hade väckts en ännu starkare opinion mot de här avgrundsfigurerna som utövar den här typen av utpressning. I det läget är jag tveksam till att mörkervarelserna skulle våga realisera sina hot. Hot som påtryckningsmetod har ju visat sig effektiv och sällan behövts fullföljas till konkret handling. Men det är givetvis ett högt spel att spela, psykiskt sjuka människor som vill skada 2-åriga barn kan ju inte uteslutas.

Med ett snabbt exit försvinner diskussionen lika snabbt. Är jävligt trött på att idioter sätter sig över alla andra medlemmar i en förening genom att ta lagen i egna händer. Kan inte komma på ett enda tillfälle där det faktiskt varit framgångsrikt rent sportsligt.

Inga kommentarer: