8 december 2010

en morgonfundering

varför skolk inte ska räknas in i betygen?

För det första kan skolk ha många fler förklaringar än att personen i fråga kör moped och tjuvröker på lektionstid. Till exempel kan föräldrarna ha grälat hela natt så att barnen inte har kunnat sova. Ofta beror det första dessutom på det andra.

Sen är det relevant att fråga sig vad närvaron har för betydelse för de kunskaper som eleven uppvisar, eller varför det är så viktigt var för någon stans som eleven har inhämtat dessa kunskaper. Men är eleven så mycket frånvarande att denne inte kan uppvisa några resultat blir det ju ändå svårt att få något betyg eftersom underlag saknas, därför kan närvaron redan idag indirekt sägas finnas med i betygen.

Är det ett problem att en elev kan få MVG utan att gå till lektionerna? Ja, men problemet är att allt för många elever inte får tenta av kurser som de är överkvalificerade för och gå vidare till nästa nivå.

2 kommentarer:

Jens sa...

Men bror, vi behöver det för att vi ska lära barnen lydnad och ordning. Det är viktigaste är att de ska veta sin plats så att de blir duglig arbetskraft i framtiden

Unbeck sa...

Jag tänkte bara lämna en liten kommentar så att du känner dig nöjd! Kommer inte riktigt ihåg vad inlägget handlade om men jag håller med :)